Mediyoga är en terapeutisk form av yoga

Den innefattar mjuka kroppsrörelser som anpassas efter utövarens förmåga med effektiva andnings och koncentrationstekniker, djupavslappning och meditation. Det finns många forskningsstudier på yogan och används också i den svenska sjukvården.
​​​​​​​
Mer finns att läsa på www.mediyoga.se Passen är  anpassade till gruppen. Det finns alltid alternativ till övningar om det behövs. Vi börjar alltid med avslappning för att komma ur stressen och kunna få ut det mesta ur passet.​​​​​​​
Andningen är viktigt. En central del i yogan. Och det handlar om att lyssna inåt. Och att du duger precis om du är.

Övningarna är mycket mjuka och kan göras sittande på stol om det behövs. Du lär dej olika andningstekniker som du har stor användnings av i din vardag för att hantera allmän stress, oro och ångest. Andetaget och rörelserna som sker i en mycket medveten närvaro hjälper dej att få ro i sinnet, tankar och känslor. Även kroppen får en härlig mjuk genomgång.

Till passen har vi mjuka sköna kläder, ta med en yogamatta eller något att ligga på och en filt. 
​​​​​​​Passen som är på IOGT i Malung får du ligga på Ullmatta och ha en meditationskudde om du vill. Ta alltid med en filt som är skönt vid avslappning.

Vad är det som gör att jag vill förmedla mediyoga?
Jo för mej har det blivit ett sett att hantera stressen på ett annat sätt. Att jag inte heller blir yngre så behöver min kropp röra sig och jag gillar det här långsamma som är en balans i tillvaron. Att kunna ta mina långa djupa andetag vart jag än är och få in det i min vardag.
​​​​​​​
Gör att jag känner mej mer nöjd. Och mindre stressad.
Även att fundera på vad är viktigt ?